Okrugli stol: „Obiteljsko nasilje – izazov u svakodnevnoj praksi“

Slika /vijesti/2019/obiteljsko/CPI_tekst.jpg

U organizaciji Centra za policijska istraživanja u utorak, 11. lipnja 2019. godine na Visokoj policijskoj školi na Policijskoj akademiji u Zagrebu održat će se okrugli stol

U organizaciji Centra za policijska istraživanja u utorak, 11. lipnja 2019. godine na Visokoj policijskoj školi na Policijskoj akademiji u Zagrebu održat će se okrugli stol pod nazivom „Obiteljsko nasilje – izazovi u svakodnevnoj praksi“. 

Cilj skupa je da se kroz stručna izlaganja vrsnih hrvatskih stručnjaka i praktičara koji se neposredno bave problematikom obiteljskog nasilja potakne rasprava oko otvorenih pitanja kao što je dvostruko prijavljivanje, odnosno prijavljivanje svih sudionika nasilja u obitelji.

Isto tako, namjera je da se  kroz višestrani pristup pokuša doći do zajedničkih rješenja praktičnih problema s kojima se policijski službenici susreću tijekom postupanja u slučajevima obiteljskog nasilja.  

Izlaganja na Okruglom stolu održat će predstavnici Ministarstva unutarnjih polova, Ministarstva pravosuđa, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Županijskog državnog odvjetništava i Visokog prekršajnog suda iz Zagreba, stručnjaci Pravnog fakulteta u Zagrebu i predstavnici nevladinih organizacija. 

Program možete pogledati OVDJE.

Okrugli stolovi