Projekti

Slika /projekti/ilustracije/projekti_vps.jpg
Centar za policijska istraživanja, kao dio Visoke policijske škole u Zagrebu, znanstvena istraživanja provodi na temelju Strateškog programa znanstvenih istraživanja za razdoblje 2018. - 2023. Strateškim programom se potvrđuje stajalište prema kojem je znanstveno istraživanje bitan dio rada Visoke policijske škole na kojem će se sustavno raditi radi ostvarenja kvalitetnih rezultata u području sigurnosti.

Cilj je značajno unaprijediti postojeće potencijale, stvoriti pretpostavke za unaprjeđivanje kvalitete i jamčiti suvremena znanstvena istraživanja koja će doprinositi razvoju policije, unutarnjih poslova i sigurnosti općenito. Sastavni dio Strateškog programa su znanstvene teme koje će se izvoditi na Visokoj policijskoj školi u obuhvaćenom razdoblju, uz brojna druga istraživanja i projekte koji se provode u suradnji s drugim ustanovama.

Projekti Visoke policijske škole iz Strateškog programa znanstvenih istraživanja Visoke policijske škole 2018. – 2023. podijeljeni su u nekoliko područja:
 
Uz to, na Visokoj policijskoj školi provode se novi znanstveno istraživački projekti:
 

Nastavnici Visoke policijske škole sudjeluju i u drugim znanstvenim projektima, gdje su nositelji druge ustanove, kao voditelji, istraživači i suradnici: